Senseofnorth.se

Välkommen till Senseofnorth.se. Här kan du som är intresserad av norden och letar efter information om de nordiska länderna hitta intressant innehåll och tips om aktuella händelser och evenemang.

5 tips för nya jägare

2019-11-29
Har du precis tagit din jägarexamen? Som nybliven jägare finns det mycket att tänka på för att ens jaktlycka ska bli så stor som möjligt. Här ger vi 5 tips om saker som är viktiga att tänka på, både gällande medlemskap och utrustning.

 

  1. Investera i bra jaktutrustning från början. Var noggrann i ditt val av utrustning och vapen. Med rätt utrustning kommer jakten bli roligare och du kommer lyckas bättre. För en nybliven jägare kan det kännas som en djungel och vara svårt att veta vad som verkligen är värt att investera i. Fråga dina jaktkompisar om råd, i bästa fall är de så generösa att de låter dig prova deras saker innan du bestämmer dig för att själv köpa något. Jaguargruppen.se har ett brett utbud av jaktutrustning och valpen.
     
  2. Som nybliven jägare har du stor glädje av att bli medlem i ett jägareförbund. Med medlemskapet brukar det följa med både jägarförsäkring och förmånliga erbjudanden. Ett jägarförbund kan också erbjuda vidareutbildning och ser till så att du håller dig uppdaterad gällande regler för jakt och viltvård. Att ständigt uppleva och lära sig nya saker är viktigt för att bli en fullärd jägare.
     
  3. Sök dig till ett jaktlag med erfarna jägare. En jägarexamen kan aldrig ge dig de erfarenheter och värdefulla tips som en riktigt erfaren och duktig jägare kan. Genom att omge sig med kunniga viltvårdare har man bättre chans att utvecklas.

  4. Gå med i en skytteförening för att kunna öva jaktskytte. Skytte är en färskvara och som nybliven jägare är det viktigt att öva ordentligt. Det minskar risken för skadeskjutning och minimerar lidandet för det vilt du jagar.

  5. Tänk på att du är ansvarig och att det bara är ditt beslut om du ska avlossa ett skott eller inte mot ett djur. Säkerställ att du vet vilket djur du har framför dig, att du inte bryter mot några regler och att inga andra djur eller personer riskerar att bli träffade.