Senseofnorth.se

Välkommen till Senseofnorth.se. Här kan du som är intresserad av norden och letar efter information om de nordiska länderna hitta intressant innehåll och tips om aktuella händelser och evenemang.

Göteborgsvarvet

Varje år arrangeras Göteborgsvarvet, en mycket uppskattad löpartävling i Göteborg. Springtävlingen lockar löpare från hela landet, ja även löpare utanför landets gränser. Första året loppet gick av stapeln var 1980 då 1800 löpare anmälde sig. Sedan dess har många ben genomfört loppet. Sammanlagt har det kommit in över en miljon anmälningar under åren.

Göteborgsvarvet mäter en halv maraton, dvs 21 km. För att delta måste man ha fyllt 17 år. I samband med GöteborgsVarvet ordnas även tävlingslopp för yngre deltagare samt lagtävlingar med mera.

Förberedelser

Är man sugen på att delta i loppen krävs det vissa förberedelser oavsett vad man har för mål och vilken nivå man ligger på. Träningen inför loppet är en stor del av upplevelsen och för att ens komma runt behöver man träna löpning ett par gånger i veckan. Däremot kan det vara klokt att ta det lite lugnare sista veckan innan loppet för att inte kroppen ska kännas sliten.

Naturligtvis måste man också ha rätt utrustning och ladda kroppen med bra mat och mycket vätska, gärna lite extra kolhydrater så kroppen får den energi den behöver för att ta sig hela varvet runt.